Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου 2010149% αυξήθηκαν οι καταγγελίες στο Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου
(Από την εφημερίδα "Κόσμος" www.kosmoslarissa.gr)

Για έβδομη χρονιά εορτάζεται φέτος σε περισσότερες από 60 χώρες η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (Safer InternetDay). Η ημέρα αυτή αποτελεί εφαλτήριο ευαισθητοποίησης μικρών και μεγάλων στα θέματα που αφορούν την ασφαλή και ηθικά σωστή χρήση του Διαδικτύου, του κινητού τηλεφώνου και όλων των διαδραστικών τεχνολογιών που είναι πια κομμάτι της καθημερινότητάς μας.
Στο πλαίσιο των φετινών εορτασμών και εκδηλώσεων, το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου συνδιοργανώνει με το Γραφείο Νεότητος της Ι. Αρχιεπισκοπής Αθηνών και την Αντιπροσωπεία της Ε.Ε. στην Ελλάδα ΣΥΝΕΔΡΙΟ με θέμα «Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου για τα παιδιά», την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2010 καιώρα 11:30 – 18.30 στο ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ (Πανεπιστημίου52, Αθήνα).
Το συνέδριο είναι ανοιχτό για το κοινό. Θα χαιρετίσουν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ.κ. Ιερώνυμος,η Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, η Υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κα. Φώφη Γεννηματά και ο Ειδικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας & Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κος Μιχάλης Κοντογιάννης.
Στο συνέδριο θα παρουσιαστούν τα στατιστικά στοιχεία των καταγγελιών που έγιναν το 2009 προς τη Safeline, την Ελληνική ανοιχτή γραμμή καταγγελιών παράνομου περιεχομένου και παράνομης συμπεριφοράς, που δείχνουν αύξηση κατά 149% συγκριτικά με τις αντίστοιχες καταγγελίες του 2008. Επίσης, θα παρουσιαστούν τα στατιστικά δεδομένα από την πρώτη 4μηνη λειτουργία της Γραμμής Βοηθείας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ, και τα οποία καταδεικνύουν την επιτακτική ανάγκη των Ελλήνων για πρόληψη σε σχέση με τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μη ορθή χρήση του Διαδικτύου. Έγκριτοι επιστήμονες και εκπρόσωποι της Πολιτείας θα παραθέσουν ομιλίες στο συνέδριο. Το παρόν θα δώσει φυσικά και η ομάδα νέων του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου.
Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου, Τηλ. 2106212365

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου