Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010









Ας δοκιμάσουμε τώρα μαζί. Ήρθε η ώρα. Αλλαγή στο Δήμο. Τώρα!

Σήμερα η πόλη μας, η Λάρισα αναζητεί ακόμη την ταυτότητά και την αισθητική της.

Είναι πρωταθλήτρια στους αέριους ρύπους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.  Δεν έχει αναπτύξει σύγχρονες δομές κοινωνικής πολιτικής, μέριμνα  για άτομα με αναπηρία, για τον εργαζόμενο, τον άνεργο, τη γυναίκα, το νέο, το μετανάστη. Δεν έχει αναπτύξει πολιτικές για την ενίσχυση της τοπικής αγοράς και του καταναλωτή. Δεν διαθέτει ένα σύγχρονο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο, ένα σύγχρονο δημοτικό θέατρο. Αναμένουμε την δημόσια βιβλιοθήκη – ζήτημα που χρονίζει, όπως χρονίζει και το θέμα του Διαχρονικού (Αρχαιολογικό και Βυζαντινό) Μουσείου στο Μεζούρλο αλλά και το Ιστορικό – Λαογραφικό Μουσείο στη Χαραυγή.

Γειτονιές και ολόκληρες συνοικίες παραμελημένες, χωρίς κανένα σχεδιασμό για την ανάπτυξή τους. Έλλειψη πεζοδρομίων, πάρκων, παιδικών χαρών, χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας για μικρούς και μεγάλους. Οι κεντρικοί δρόμοι που οδηγούν στο κέντρο ασφυκτιούν και έχουν αποδειχθεί όχι απλά επικίνδυνοι αλλά θανάσιμοι.

Σας θυμίζουν τα παραπάνω μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη; Ή μια «πόλη του αύριο»;

Η σημερινή Δημοτική Αρχή αναλώθηκε σε έργα βιτρίνας ενώ η απουσία έργων ουσίας είναι εμφανής και έχει σημαδέψει την πόλη για τα επόμενα χρόνια.

Οι συνοικίες – η πόλη μας – απαιτούν σχεδιασμό με ευθύνη. Να δοθεί επιτέλους προτεραιότητα στην διευκόλυνση και την ποιότητα της καθημερινής μας ζωής. Να μην παίζουν τα παιδιά μας σε επικίνδυνους δρόμους, να έχουν μια ασφαλή μετάβαση στο σχολείο τους, να έχουν επιλογές εξωσχολικών δραστηριοτήτων στη συνοικία τους, στη γειτονιά τους. Οι γονείς μας, άνθρωποι τρίτης ηλικίας, να έχουν κοντά τους ένα Δημοτικό Πολυιατρείο. Να φτιάξουμε μια άλλη γειτονιά, μια άλλη κοινωνία αλληλεγγύης, βοήθειας.

 

Δώδεκα χρόνια στην εξουσία για την σημερινή Δημοτική Αρχή είναι πολλά.

Ας δοκιμάσουμε τώρα μαζί. Ήρθε η ώρα. Αλλαγή στο Δήμο. Τώρα!

 

Γκουντρουμπή – Θώμου Λία

Υποψήφια Σύμβουλος στην 4η Δημοτική Κοινότητα

Με την παράταξη «Λαρισαίων Πόλις» - Γιάννη Σάπκα

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου