Κυριακή 9 Ιανουαρίου 2011

Η λαδίλα στη Λάρισα






Επανειλημμένως έχουμε διαβάσει στον τοπικό τύπο για συστάσεις, συσκέψεις, τηλεφωνήματα της Νομαρχίας και του Δήμου προς τους υπευθύνους του πυρηνελαιουργείου το οποίο ευθύνεται για την αποπνικτική οσμή λαδιού στην πόλη της Λάρισας με τελευταίο αυτό στις 1/1/2011 στην «Ελευθερία»:
«Λαδίλα
* Με τον... λαδά, που έχει φλομώσει για μία ακόμη φορά, Χριστουγεννιάτικα, λαδίλα τη Λάρισα, επικοινώνησε ο δήμαρχος Κ. Τζανακούλης, ο οποίος... «τα έχει πάρει στο κρανίο», με την παρατεινόμενη κατάσταση.
Δεν είναι η πρώτη φορά, που και από το Δήμο, του γίνεται και ανεπισήμως παρατήρηση για την κατάσταση, η οποία από ό,τι φαίνεται «γιατρειά» δεν έχει, γιατί απλούστατα «το κακό δεν χτυπιέται στη ρίζα».
Το όλο θέμα είναι οι προς χρήση πρώτες ύλες, όπως έλεγε ο δήμαρχος, μένουν έξω όχι σε καλυμμένο χώρο όπως θα έπρεπε, με αποτέλεσμα να υγραίνονται και να αρχίζουν να... ευωδιάζουν μετατρέποντας όλη τη Λάρισα σε μία... ευωδιαστή χαβούζα!»
Τα Χριστούγεννα πέρασαν, η Πρωτοχρονιά και τα Φώτα επίσης… και τα έχουμε πάρει κι εμείς στο κρανίο, διότι χρόνια τώρα περιοριζόμαστε σε συστάσεις, συσκέψεις και τηλέφωνα! Μήπως πρέπει επιτέλους κάποιος να φροντίσει για την αναστολή της λειτουργίας του εργοστασίου; Και παραθέτω και το παρακάτω δημοσίευμα στην εφημερίδα «Κόσμος», 27/11/2009!
«Σε αυστηρές συστάσεις προχώρησε η Νομαρχία Λάρισας προς τους υπευθύνους του πυρηνελαιουργείου Κεχαγιά στη Γυρτώνη, το οποίο ευθύνεται για την αποπνικτική οσμή λαδιού (λαδίλα) που κατά καιρούς παρατηρείται στην πόλη της Λάρισας.
Σήμερα στη Νομαρχία, με αφορμή την έναρξη της νέας περιόδου λειτουργίας του εργοστασίου, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του αντινομάρχη Ν. Κουτσογιάνη και των διευθυντών Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος και Δημ. Υγείας στην οποία εκλήθησαν οι υπεύθυνοι του εργοστασίου.
Τους επισημάνθηκε ότι η Νομαρχία Λάρισας θα είναι πλέον πολύ αυστηρή στο ζήτημα αυτό – λόγω των δυσάρεστων επιπτώσεων σε όλη την πόλη- και σε περίπτωση που διαπιστωθούν ελλείψεις ή παραβάσεις υθ αναστείλει τη λειτουργία της μονάδας.
Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Μονάδας δήλωσαν ότι προχώρησαν σε εκσυγχρονισμό του συστήματος επεξεργασίας της και ελπίζουν ότι από φέτος το πρόβλημα θα εξαλειφθεί.»
Όπως φαίνεται ενάμιση χρόνο μετά, οι υπεύθυνοι του εργοστασίου δεν έλυσαν το πρόβλημα και η Νομαρχία εξάντλησε όλη την αυστηρότητά της σε αυτή τη σύσταση…
Βέβαια το θέμα τώρα μάλλον έρχεται να το αντιμετωπίσει η αιρετή περιφέρεια. Εδώ θα είμαστε και θα παρακολουθούμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου