Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Δελτίο Τύπου
Είμαστε μια παρέα ανθρώπων με καταγωγή από το Σαραντάπορο Ελασσόνας, που μένουμε σε διαφορετικές πόλεις, χώρες και ηπείρους, με κύριο κοινό χαρακτηριστικό την αγάπη για τον τόπο μας. Η ανάγκη να επικοινωνούμε μεταξύ μας, να μαθαίνουμε τα τοπικά νέα, να παράγουμε και να προβάλουμε δημιουργικές και αναπτυξιακές προτάσεις και δράσεις, καθώς και να εντοπίζουμε τα κακώς κείμενα, μας ώθησε στην δημιουργία της ιστοσελίδας Sarantaporo.gr.
Φιλοδοξία μας είναι η συνεργασία, ενημέρωση και έκφραση των ενεργών ανθρώπων, φορέων και τοπικών συλλόγων της ευρύτερης περιοχής, ώστε μέσα από τη σύνθεση να είναι δυνατή η διερεύνηση των καλύτερων δυνατών προτάσεων για την επίλυση τόσο των απλών και καθημερινών προβλημάτων όσο και των πιο σύνθετων και δύσκολων, που απαιτούν τη δημιουργική συμμετοχή της κοινωνίας. Συνάμα, αποτελεί μια προσπάθεια να γνωρίσουμε καλύτερα τον τόπο μας και την ιστορία του.
Η ιστοσελίδα αναπτύσσεται και συντηρείται με δικά μας μέσα και τεχνογνωσία, ενώ υλοποιήθηκε με τη χρήση Ελεύθερου Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα. Η όλη προσπάθεια υποστηρίζεται από την συνεισφορά των μελών της Ομάδας και των συνεργατών της.
Μέχρι τώρα έχουμε σχεδιάσει, οργανώσει και υλοποιήσει τα παρακάτω, τόσο αυτόνομα όσο και σε συνεργασία με φορείς και συλλόγους:
  • Ανάπτυξη της ιστοσελίδας Sarantaporo.gr και διοργάνωση επίσημης δημοσίευσής της στις 14 Αυγούστου 2010 στην πλατεία του Σαρανταπόρου
  • Διοργάνωση της 1ης Έκθεσης-Διαγωνισμού φωτογραφίας Σαρανταπόρου στις 12-15 Αυγούστου 2010 στο Παντελοπούλειο Πνευματικό Κέντρο
  • Υλοποίηση και λειτουργία στις 15 Αυγούστου 2010 ασύρματου δικτύου wifi ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο στο Σαραντάπορο με δικά μας μέσα και τεχνογνωσία, στα πλαίσια της δράσης Open-wifi της EΕΛ/ΛΑΚ.
  • Διοργάνωση Ιnfopoint του Sarantaporo.gr στο Σαραντάπορο στις 7 Νοεμβρίου 2010
  • Διοργάνωση ημερίδας στο Σαραντάπορο με θέμα «Ασφαλής χρήση του Διαδικτύου-Συμβουλές για γονείς και παιδιά» την Κυριακή 26 Δεκεμβρίου 2010, 11:00-13:00, στο Παντελοπούλειο Πνευματικό Κέντρο.
  • Υλοποίηση και λειτουργία στις 22 Ιανουαρίου 2011 ασύρματων δικτύων wifi ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο, μέσω της δράσης Open-wifi της ΕΕΛ/ΛΑΚ, σε συνεργασία με φορείς και τοπικούς συλλόγους, στα γειτονικά χωριά Δολίχη, Πύθιο, Καλύβια, Μηλέα και Φαρμάκη, ενώ σε φάση υλοποίησης είναι τα ασύρματα δίκτυα σε Κοκκινόγη, Τσαπουρνιά και Κοκκινοπηλό.
Για το κοντινό μέλλον σχεδιάζουμε τα παρακάτω:
  • Προβολή των γειτονικών χωριών μέσω της ιστοσελίδας μας με τη συνεργασία των τοπικών φορέων και συλλόγων
  • Διοργάνωση Ιnfopoint του Sarantaporo.gr σε κάθε ένα από τα παραπάνω χωριά στο οποίο θα τίθεται σε λειτουργία το ασύρματο δίκτυο wifi ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο
  • Συνεργασία με το νέο διευρυμένο Δήμο Ελασσόνας
  • Προώθηση της ιδέας προς το Δήμο Ελασσόνας, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και συλλόγους, να ανακηρυχτεί το 2012 έτος «Μάχης Σαρανταπόρου – Η Ελλάδα 100 Χρόνια μετά» και την διοργάνωση ανάλογων εκδηλώσεων με επίκεντρο το Σαραντάπορο και τα Στενά του.
Η ιστοσελίδα Sarantaporo.gr παρουσιάζεται στην αρχική της έκδοση, ενώ σταδιακά θα διαμορφώνεται και θα εμπλουτίζεται με νέα περιεχόμενα και υπηρεσίες.


Ομάδα Ανάπτυξης & Διαχείρισης του Sarantaporo.gr
επικοινωνία: info@sarantaporo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου