Πέμπτη, 28 Ιουλίου 2011


Επιστολή παρέμβαση στην εφημερίδα 
"Ελευθερία" 28/07/2011
 Και πάλι θανατηφόρο ατύχημα στην λεωφόρο Καραμανλή

Η Δημοτική Αρχή μας ακούει;

Δυστυχώς για άλλη μια φορά γίναμε προχθές μάρτυρες ενός ακόμη θανατηφόρου τροχαίου στη Λεωφόρο Καραμανλή.
Μπορεί  η Παλιά Εθνική Οδός να μετονομάστηκε και να ενσωματώθηκε στον αστικό κλοιό της πόλης μα δεν διαθέτει βασικά χαρακτηριστικά που κάνουν ένα δρόμο αστικό όπως κόμβους, διαβάσεις, πεζοδρόμια, φανάρια.
Έχουμε φέρει το θέμα επανηλλειμένως στο Διαμερισματικό Συμβούλιο κατά την προηγούμενη θητεία μας 2006-2010 αλλά και στον τοπικό τύπο με συγκεκριμένες προτάσεις.
Ήταν από τις προτάσεις πρώτης προτεραιότητας που καταθέσαμε στο νέο Συμβούλιο της 4ης Δημοτικής Κοινότητας στις 17/2/2011 παρουσία της αρμόδιας Αντιδημάρχου και οι οποίες δημοσιεύτηκαν και στον τοπικό τύπο στις 23/2/2011.
Ακούσαμε τότε την εισήγηση της Αντιδημάρχου κ. Δέσποινας Μάντζαρη η οποία μας διαβεβαίωσε ότι οι παρεμβάσεις  στην Λεωφόρο Κων. Καραμανλή όσο και στην οδό Φαρσάλων στην οποία επίσης έχουμε πολλά θανατηφόρα ατυχήματα, αποτελούν πλέον άμεση προτεραιότητα για την Δημοτική Αρχή.
Ωστόσο πέντε μήνες μετά δεν φαίνεται να έχει γίνει καμία μα καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση.
Η πρότασή μας παραμένει η ίδια και την προτάσσουμε ως επιτακτική ανάγκη αλλά και ως ευκαιρία να αποκτήσει επιτέλους η Λάρισα έναν σύγχρονο δρόμο όπως αρμόζει σε μια σύγχρονη ευρωπαϊκή πόλη.
Η λεωφόρος Καραμανλή μπορεί να γίνει ένας δρόμος πρότυπο. Με φαρδύ και άνετο πεζοδρόμιο, ξεχωριστό ποδηλατοδρόμο, κόμβους, φανάρια και διαβάσεις ώστε να γίνει μια ασφαλή Λεωφόρο καθώς επίσης και με κατάλληλες δενδροφυτεύσεις να παρουσιάζει και εικόνα υψηλής αισθητικής
Το ερώτημα είναι όπως το διατύπωσε και αναγνώστης της εφημερίδας σας στην στήλη «ψιθυριστά»: «Υπάρχει η διάθεση να κάνουν κάτι;» Και εμείς ρωτάμε: «Η Δημοτική Αρχή μας ακούει;»
Οι σύμβουλοι της 4ης Δημοτικής Κοινότητας της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις»
Λία Γκουντρουμπή
Θανάσης Καρανάσιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου