Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Γαριτσίου: Ένας δρόμος που δεν ταιριάζει σε συμπολίτες μας με ειδικές ανάγκες, μητέρες και μικρά παιδιά



Οι Δημ. Σύμβουλοι της παράταξης «Λαρισαίων Πόλις» Ευαγγελία Γκουντρουμπή και Αθανάσιος Καρανάσιος:

Απαράδεκτη είναι η κατάσταση που επικρατεί στη συνοικία Αβέρωφ στην οδό Γαριτσίου. Από τη μια μεριά υπάρχει το στενό πεζοδρόμιο που συναντάμε σε όλους τους δρόμους των συνοικιών ενώ από την απέναντι μεριά υπάρχει μία φαρδιά λωρίδα ελεύθερου χώρου ο οποίος όμως έχει αφεθεί στην τύχη του. Οι εικόνες μιλάνε από μόνες τους και δείχνουν την  πλήρη εγκατάλειψη του: Το χειμώνα λάσπες παντού, την άνοιξη χόρτα που φτάνουν και το ένα μέτρο, το καλοκαίρι χώμα.
 Ωστόσο η Γαριτσίου είναι ένας δρόμος που χρησιμοποιείται κυρίως από συμπολίτες μας που χρειάζονται ιδιαίτερα προσοχή μας.
Θυμίζω ότι στη συμβολή των οδών Γαριτσίου και Λευκίππου βρίσκεται το «Ροδοπούλειο» όπου λειτουργεί παιδικός σταθμός, το 57ο νηπιαγωγείο και Στέκι ΚΑΠΗ. Λίγο πιο κάτω στην ίδια οδό βρίσκεται το κτίριο δωρεάς  Κανέλλα , όπου ήδη λειτουργούν από το τέλος του 2009 τα γραφεία του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία, τα γραφεία της Πανθεσσαλικής Ένωσης Ατόμων με σκλήρυνση κατά πλάκας, τα γραφεία του Συλλόγου Κωφών κτλ.
Επίσης έγινε και δημοπράτηση για το κτίριο στο οποίο θα φιλοξενηθεί το ΚΑΠΗ του οποίου η κατασκευή είναι δωρεά συμπολίτη μας. Ωστόσο ο εργολάβος έχει εγκαταλείψει τις εργασίες, το κτίριο έχει μείνει γιαπί και θα θέλαμε μια απάντηση από τη δημοτική αρχή για ποιο λόγο και τι μέλει γενέσθαι. Ακριβώς δίπλα λειτουργεί και το 21ο Ολοήμερο Νηπιαγωγείο. 







Σ΄ αυτή λοιπόν την οδό όπως αντιλαμβάνεστε κινούνται καθημερινά νήπια, μητέρες με καρότσια, άτομα με ειδικές ανάγκες κυριολεκτικά μέσα στο δρόμο καθώς δεν υπάρχει ίχνος πεζοδρομίου.
Επιπλέον η κίνηση των αυτοκινήτων στο συγκεκριμένο δρόμο είναι ιδιαίτερα αυξημένη λόγω του supermarket που βρίσκεται εκεί αλλά και λόγω της πρόσφατης μονοδρόμησης της οδού Αμμοχώστου, παράλληλη της Γαριτσίου. Κυκλοφοριακό χάος δημιουργείται καθημερινά, στο ύψος μπροστά από τα νηπιαγωγεία.
Οι περιβόητες παρεμβάσεις τις δημοτικής αρχής στη συνοικία την οποία ο Δήμαρχος διαφήμιζε το 2010  ως έναν «άτυπο πυρήνα της Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Λαρισαίων» ξεχάστηκαν γρήγορα.
Επιτακτική ανάγκη λοιπόν η άμεση ανταπόκριση της δημοτικής αρχής στο χρόνιο αίτημα των κατοίκων, των φορέων αλλά και όλων των πολιτών που χρησιμοποιούν τις παραπάνω κοινωνικές δομές η διαμόρφωση αυτού του χώρου με πεζοδρόμιο, δέντρα, πράσινο, να μπουν μερικά παγκάκια, ίσως και μια μικρή παιδική χαρά.
Κρούουμε τον κώδωνα του κινδύνου στη δημοτική αρχή. Αν δεν υπάρξει άμεση παρέμβαση προς αυτή την κατεύθυνση δεν θα αργήσει να συμβεί κάποιο τραγικό ατύχημα.




 Δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο της Λάρισας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου